05 August 2012

baik buruk

masa aku form 3, aku macam budak-budak remaja lain... mencari imej sendiri... cuba untuk jadi terbaik dalam segala segi... konon nak jadi top la kat sekolah, haha... tak jadi pun...

tiba-tiba terdetik kat hati, nak tahu pandangan orang kat diri sendiri... cuma untuk perbaiki diri sendiri... muhasabah sikit... kekalkan apa yang baik, betulkan apa yang buruk...

so, aku pun bagi kertas kat kawan-kawan aku... aku suruh diorang tuliskan kebaikan dan keburukan yang diorang nampak pada aku... tak tulis nama pun... tulis la berapa banyak pun ikot suka...

bila diorang dah siap tulis, bagi aku... aku baca... aku simpan...

aku simpan dalam dompet aku, sampai sekarang... bila-bila aku baca, aku ingat kat pesan kawan-kawan aku ni... it's a good thing, keep reminds me to be better...

dah lusuh pun kertas-kertas ni... tapi aku tetap akan simpan sampai bila-bila pun... korang kawan terbaik aku...

ini antara kertas-kertas yang masih ada tulisan... haha, sebenarnya diorang tulis dua-dua belah muka surat... so, nampak macam double pulak tulisan tu... mesti korang try baca tulisan-tulisan tu kan? hahaha... tersepet-sepet mata nak membacanya...

anyway, kertas-kertas ni buat aku jadi aku yang sekarang... tak la terlalu bagus... cuma cukup sekadar buat kawan-kawan aku bangga mengaku, "kitorang kawan selamanya"...

p/s : lawak sebenarnya baca kertas-kertas ni, haha

6 comments:

iszieylyanziy said...

wah,,memorial betul,,dah lama kan...

cool said...

hehe...betul3, sgt memorial...tahun ni cukup 10 tahun...hahaha

dila said...

nak bace nak bace!!
tak mintak kat aku pung!

cool said...

xde ke mintak kt ko? haha...ade kot...biar lah rahsia aku...ko xyah baca la...

dila said...

ade? aku tulis ape? xingat pun.. nak bace yg tulis je! ape la aku pike tentang ko mase tu.. haha.. mesti lawak kan! ;D

cool said...

ape kate ko tulis ape ko pikir ttg aku skang ni lak... amacam? ko org first aku mintak ni... haa spesel kn? haha