03 August 2012

pindah kelas

memandangkan UPSR semakin dekat, ujian percubaan ala-ala UPSR dilaksanakan... ujian ni sengaja dilaksanakan hampir 100% macam keadaan UPSR sebenar nanti... so, murid-murid Tahun 6 tak la terkejut sangat bila tiba masa UPSR sebenar nanti...

oleh sebab kelas Tahun 5 sebelah Tahun 6, kelas Tahun 5 digunakan sebagai bilik menunggu atau bilik persediaan bagi murid-murid Tahun 6... maka, sebagai guru kelas Tahun 5, aku bawak budak-budak aku pindah kelas...

kita lalu bawah rimbunan buluh dulu...
kitalimpas (melepasi) blok asrama perempuan pulak...

ini asrama lelaki... kita ikot jalan ke kanan tu haa...

sebelah sini, bilik sakit... sebelah sana kat hujung tu baru lah library...
 selamat datang ke Perpustakaan SK Ulu Pelagus...

view dari pintu library... sebelah kiri ni asrama perempuan, kat depan sana asrama lelaki...
best jugak pe blaja dalam library comel camni...
simple je library ni...
 lagi view dalam library...

ni kalau dapat guna lens potrait 15mm, mesti bokeh... *angan-angan
sebelah library, hutan rimba nan hijau...
 ni pulak, kalau gune wide lens, mesti cantek fish eye nya... *berangan

 seminggu la kitorang berkelas kat library ni... hehe

p/s : duduk kat library ni, ibarat ceruk dalam ceruk,
jauh dari orang lain, tak dengar pape langsung...

2 comments:

fifie said...

old skool abessss.. :)

cool said...

haha...kayu je semua...