23 February 2012

makan tinggi-tinggi

entry lepas aku dah cerita pasal Lebuhraya Pelagus... sebelum aku cerita tentang sekolah aku, aku nak kongsi pengalaman aku naik belon dulu... first of all, aku nak gtaw korang yang memang kat sini panggil belon... bukan belon tiup-tiup angin tu... bukan jugak belon panas tu... tapi memang bahasa sini belon merujuk kepada kapal terbang... bukan apa, sesetengah orang yang tak tahu menahu suka mengajuk kata orang sini kuno atau ketinggalan sebab sebut belon...

gambar kat atas ni tiket yang aku dapat masa nak posting tu... tiket tajaan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia... terima kasih!! ok, rasanya lepas ni aku mungkin boleh kumpul koleksi tiket flight... haha

seat aku betul-betul sebelah tingkap... view paling menarik... boleh nampak sayap tu gerak-gerak... *jakun

masa ni, aku pandang je ke arah KLIA kat sana... melambai-lambai pada kawan-kawan yang masih berada di Pan Pacific Hotel untuk flight yang seterusnya dan seterusnya dan seterusnya lagi...

dalam kapal ni duk pusing-pusing ambil laluan dia kat trek... ada announcement suh pakai seatbelt dan cara pakai life jacket in case emergency... aku terpana seketika bile kak Joanne ni duk buat demo kat depan... haha, pramugari kan? mesti la cantik...

ok, ni la pic kak Joanne yang terbaik aku leh snap... masa ni, aku terfikir... owh, macam ni rupanya Scha buat demo dalam cite Awan Dania tu... haha, tp Joanne lagi cantik dari Scha...

ok, tak lama lepas kak Joanne buat demo, kapal makin laju... speed dia memang terasa beb... tambah-tambah lak masa dia nak angkat tayar tu... memang laju... mungkin macam ni la rasa NOS kat kereta Datsun aku nanti... haha

masa ni, aku dapat nampak jalan yang aku lalu masa nak datang ke KLIA tu... terkenang wajah-wajah mummy ayah masa menghantar aku... sob3

sepanjang aku terbang tu, aku cuba untuk identify tempat apa yang nampak kat bawah tu... selangor ke pahang ke mane ke, aku dah tak cam dah... haha, tetiba je... aku nampak macam dalam gambar atas ni... hujung darat !!! menandakan aku dah keluar dari semenanjung buat pertama kali dalam hidup aku... ok, kenapa sebahagian air laut tu warna coklat? pencemaran la tu... kecewa aku sebab view ini tak sepatutnya warna itu... huk3

tak lama lepas tu, tetiba jugak datang brader [takde siapa perasan apa nama dia] ni... dia serve makanan dan minuman... wah, mewah jugak kan? nasib la tajaan... memang aku sapu habis... hahaha

ini la yang aku order... aku sebenarnya tak dapat nak faham apa yang dia sebut, tapi aku dapat tangkap word 'noodle' je... so, aku pilih la 'noodle' ni... air lak, 7up taw... bukan air masak tu...

tadaa..... macam ni la rupa hidangan tu... kuey tiow goreng rupanya... ada dapat air mineral, biskut sebungkus dan bun sebungkus... wah, best3... haha

sebelah aku, Hafiz (IPG Mizan) dan Hafiz (IPG Ipoh)... dorang pun nak order 'bla bla bla noodle bla bla bla' macam aku... haha, sori ye... kitorang cuma dapat tangkap word 'noodle' je...

tapi sayangnya, brader tadi kata dah habis lak... yang tinggal cuma 'bla bla bla bread bla bla'... pun cuma leh tangkap word 'bread'... haha, sekali bukak... rupanya roti canai beb... dapat dua keping... dengan kuah kari ayam... dapat biskut sebungkus dan bun sebungkus... tapi, roti canai dia memang empuk... kenyang la...

yang syok lagi, leh topup air... siap boleh order air lain lagi... ini la air-air yang aku order... haha... tajaan kan? aku balun la...

lepas tu, ada la alasan untuk aku merasa masuk toilet kapal terbang.... haha *batak sungguh... gambar dalam toilet takde... buruk sungguh perangai ambil gambar dalam toilet... huhu

p/s: banyak lagi benda nak cerita ni,
nanti-nanti aku cerita lagi ye...

4 comments:

fifie said...

" yang tinggal cuma 'bla bla bla bread bla bla'... pun cuma leh tangkap word 'bread'... "


hahahahah !! normal tu.. aku pun jadi mcm tu gak kalu dh masa aku jd pekak. hehehehhe ;p

Cool Fizzie said...

fie: wah, mmg betul2 menantikn entry baru ye? hehe...

tu la, aku duk tertanya-tanya apa dia sebut... laju gila dia sebut... haha

fifie said...

mst laaa. x sbar mnnti d next entry.. hehehhe...

kenyang kot even mkn roti canai atas flight. sb sdpp ! ;p

Cool Fizzie said...

fie: terima kasih menjadi pembaca setia... haha