11 November 2010

ulangkaji

"Aku bangga aku budak lelaki Matematik!!"

wah...starting dah macam havoc la pulak...bila bangga, mesti la sebab ada sesuatu yang hebat...ape yang hebat dengan lelaki unit PISMP (Jan/08/P/KPM) MT??? sekarang kan musim exam...mesti la ada kaitan dengan exam...bila nak exam, mesti orang study kan? haa....ni aku nak cite pasal study la ni...

memang dah jadi tradisi budak lelaki kelas aku, sejak semester 1 foundation lagi...kami akan berkumpul 10 orang cukup korum...berlokasikan bilik salah sorang dari kami...kadang-kadang bilik aku, kadang-kadang bilik ariff, kadang-kadang bilik apih (eh, apih ni roommate aku, bilik aku lah jugak ni), kadang-kadang bilik halim....kami tak kisah pun lokasi...ikut dan je...tahu-tahu, dah cukup 10 orang dalam bilik tu...so, terus study sama-sama...kami discuss syllibus dari topik pertama sampai habis...kalau ada spot, kami bincang jawapan sama-sama...kalau ada soalan past year, kami bincang sama-sama jawapan dia...biasanya discussion kami ni sentiasa diselingkan dengan berbagai lawak jenaka....ini yang membuatkan discussion kami hidup...lepas tu, sambung la balik....sampai habis...pelajaran satu semester dapat dihabiskan dalam satu malam...hahahahahaha

ni aku selitkan beberapa gambar yang aku candid senyap-senyap dengan DSLR SE K770i...

8 November 2010
MTE 3111 - Teaching of Geometry



9 November 2010
MTE 3112 - Assessment Practices in Mathematics


berkat usaha kerjasama ni, kami dapat jawap exam dengan lebih yakin...kami bersyukur sebab antara kami, takde yang kedekut ilmu seperti insan-insan tertentu yang sangka orang lain nak cilok ilmu dia...bak kata sorang kawan aku, time nak exam ni lah kita dapat tengok sape yang selfish...chiozz~~

p/s : aku masih dapat mengekalkan rekod
tak meniru langsung dalam exam,
*clap3 untuk diri sendiri =)

4 comments:

QuRrAtUl QuAiFa.. said...

semoga semua lulus dgn cemerlang.. chaiyok3...!!

cool said...

thanx quratul quaifa...uhuh

Anonymous said...

hye...sy bljr kt ipg gak..sem 6 thn ni..ade soalan past year utk mte 3112 n mte 3111 ka?leh mintk x?hihi
msh blur nie....plzz..mntk tlng...ngee
lau ade...tlg email kt : seraniengaoh@gmail.com
makceh...

cool said...

hai seraniengaoh...sori lmbt perasan komen ni...huhu, ipg mane ek?