02 February 2013

maggie punya pasal

cerita kalini pasal maggie... masa tu aku form 3... biasa la budak asrama mesti penuh locker dengan stok maggie... aku sendiri pun pernah jual maggie... haha
http://www.friedchillies.com/images/articles/Maggi.jpg
gambar ihsan cikgu google
malam tu, aku dengan Wan rasa lapar... kitorang cadang nak makan maggie... aku pun ambil cerek dorm Tunjang, dorm kitorang la tu...

aku ke bilik air, isi air dalam cerek...
http://i98.photobucket.com/albums/l271/richie_205/cerek.jpg
gambar ihsan cikgu google
Wan plak keluarkan maggie dari bungkusan... letak dalam tupperware masing-masing...

aku sambung plug cerek... baru nak switch on... belum switch on pun... tiba-tiba....
http://blogs.villagevoice.com/runninscared/blackouteyes.jpg
gambar ihsan cikgu google
blackout la plak !!!!

masa tu dah pukul 12 tengah malam... aku pandang Wan, Wan pandang aku... sebab lapar, kitorang tetap nak makan gak... kitorang tuang je air mati (air masak yang dah sejuk) kat tupperware kitorang...
http://3.bp.blogspot.com/-hdrRpTn4fqc/ULnsmbuxXAI/AAAAAAAAAgs/-7UX-nG1q2k/s1600/Doa+Sebelum+Tidur+-+ilustrasi.jpg
gambar ihsan cikgu google
pastu kitorang tidur... aku pasang 'alarm'...
"Ya Allah, Ya Tuhanku... hantarkan malaikatMu kejutkan aku pukul 3 pagi nanti, Amin"

alhamdulillah, dalam pukul 3 pagi tu, aku bangun... aku check maggie kitorang, dah lembut... aku kejutkan Wan...
http://www.sixthseal.com/archive/March2005/maggie_mee_assam_laksa.jpg
gambar ihsan cikgu google
'Wan, bangun.... maggie dah masak... jom makan'

p/s: korang cukup gila nak buat macam ni? haha

No comments: